вихід соку
Наступне нижче обґрунтування зроблено на підставі восьмирічного українського досвіду організації міні-фреш-барів на базі обладнання ТМ ZumeX, BlendTec, ZumoNat.
Стоит также учесть, маркетинговые исследования показали – 60% покупок ФРЕША происходят ИМПУЛЬСИВНО , благодаря тому, что ПОКУПАТЕЛЬ ВИДИТ ПРОЦЕСС приготовления сока на КРАСИВОМ ПРОФЕССИОНАЛЬНОМ ОБОРУДОВАНИИ и УВЕРЕН , что СОК ДЕЙСТВИТЕЛЬНО СВЕЖИЙ, ЧИСТЫЙ и НАТУРАЛЬНЫЙ.
I. Основні витрати:
Основне обладнання:
|
Вартість, EUR
|
Разом, грн.
|
|
ZumeX Versatile PRO
соковитискач – прес
|
4 860,00
|
131 220,00
|
|
ZumeX Multifruit
універсальний соковитискач
|
1 680,00
|
45 360,00
|
|
Додаткове обладнання:
|
|
|
|
ZumoNat
прес для гранат, грейпфрут, ананасів
|
2 820,00
|
76 140,00
|
|
BlendTec EZ600
блендер
|
820,00
|
22 140,00
|
|
РАЗОМ:
|
10 180,00
|
274 860,00
|
ІІ. Таблиця ВИХОДУ основних видів фрешу для обладнання ZumeX – BlendTec – ZumoNat:
Назва плоду
|
Ціна,
грн/кг |
Витрата ,
кг/л |
Середньорічна собівартість, грн/літр
|
Апельсин, калібр 80, 88
|
12,00 – 15,00
|
2,4 – 3,0
|
36,45
|
Грейпфрут
|
12,00 – 18,00
|
1,8 – 2,0
|
28,50
|
Мандарин
|
14,00 – 18,00
|
2,2 – 2,6
|
38,40
|
Морква
|
5,00 – 8,00
|
2,5 – 3,1
|
18,20
|
Гарбуз
|
5,00 – 8,00
|
2,2 – 2,6
|
15,60
|
Яблуко
|
8,00 – 12,00
|
1,6 – 2,0
|
18,00
|
Ківі
|
16,00 – 22,00
|
1,6 – 2,0
|
34,20
|
Ананас №5, №6
|
18,00 – 24,00
|
2,4 – 2,8
|
54,60
|
Гранат (азербайджанський)
|
22,00 – 32,00
|
3,0 – 3,4
|
86,40
|
ІІІ. Таблиця розрахунку МІНІМАЛЬНОГО середньоденного прибутку :
Найменування
|
Min роздрібна вартість, грн/літр
|
Собівартість, грн/літр
|
Прибуток грн/літр
|
Min кількість соку, що продається, л/день
|
Прибуток, грн/день
|
Апельсиновий
|
80,00
|
36,45
|
43,55
|
7
|
304,85
|
Грейпфрутовий
|
80,00
|
28,50
|
51,50
|
2
|
103,00
|
Мандариновий | 80,00 | 38,40 | 41,60 | 1 |
41,60
|
Морквяний
|
60,00
|
18,20
|
41,80
|
4
|
167,20
|
Гарбузовий
|
50,00
|
15,60
|
34,40
|
1
|
34,40
|
Яблучний
|
60,00
|
18,00
|
42,00
|
3
|
126,00
|
Ківі
|
80,00
|
34,20
|
45,80
|
1
|
45,80
|
Ананасовий
|
125,00
|
54,60
|
70,40
|
1
|
70,40
|
Гранатовий
|
250,00
|
86,40
|
163,60
|
1
|
163,60
|
Коктейль
фрукти – ягоди
|
90,00
|
35,00
|
55,00
|
2
|
110,00
|
РАЗОМ:
|
|
|
|
23
|
1166,85
|
IV. Період окупності проекту:
Розділивши суму основних витрат на щоденний прибуток, отримаємо період окупності установки міні-фреш-бару:
146 400,00 / 1 166,85 = 125 днів.
Таким чином, організувавши міні-фреш-бар, Ви зможете швидко окупити його та кожні ДВА місяці заробляти суму еквівалентну 6 200,00 USD (відібравши Ваші витрати на оренду та зарплату, Ви отримаєте суму ЧИСТОГО прибутку)